ARUZ SHE’R TIZIMIDA RITM - Oripova, Gulnoza (University Research Base, 2025)
Mazkur maqolada she’riy nutqning hosil bo‘lishida ritmning ahamiyatini ko‘rsatilgan. Sirojiddin Sayyidning mumtoz she’riyatning g‘azal, muxammas kabi janrlaridagi asarlari aruz she’r tizimining hazaj, ramal, rajaz bahrlarining turli tarmoqlarida vazniy tahlil qilingan.