HIKOYAT VA RIVOYATLARNING INSONNING MA’NAVIY RIVOJLANISHIDAGI AHAMIYATI - Hasanova, Shafoat (University Research Base, 2025)
Аdabiyot tarixining ajoyib obidalari yangi zamon kishisini tarbiyalashda ulkan ahamiyatga ega. Xalqning maʼnaviy ruhini mustahkamlash va rivojlantirish O‘zbekistonda davlat va jamiyatning eng muhim vazifasidir. Sharq xalqlarining qissalari, dostonlari va boshqa folklor asarlari shu xildagi yangidan yangi doston, qissa va hikoyalarning vujudga kelishida manba vazifasini o‘tab kelgan. Hikoya va rivoyatlarning aksariyati insonning maʼnaviy kamoloti va axloqiy barkamolligiga qaratilgan bo‘lib, ularda insonga bo‘lgan muhabbat, eʼtiqodning sofligi, kishilarning bir-birlariga do‘stona munosabatlari, qabih va yaramas ishlardan nafsni jilovlash kabi axloqiy masalalar ko‘tarilgan.