SHAXS MA’NAVIYATINING SHAKLLANISHIDA ADABIY MANBALARNING O‘RNI - To‘xliyev , Boqijon (University Research Base, 2025)
Maqolada inson ma’naviyatini shakllantirishda badiiy adabiyotning o‘rni va ahamiyati muammolariga e’tibor qaratilgan. Bunda asosiy urg‘u badiiy adabiyotning shakli va mazmuni, ularning jamiyat ijtimoiy-ma’naviy hayotiga ko‘rsatishi mumkin bo‘lgan ta’siri muammolariga qaratilgan. Misollar sifatida adabiyot nazariyasi, adabiyot tarixi va folklor materiallari tanlab olingan. Inson ma’naviyatini shakllantirishda mumtoz adiblarning fikr-mulolhazalariga, ayniqsa, ularning yuksak badiiyat libosidagi kashfiyotlariga tayanishning afzalliklari, ularning ta’lim va tarbiya jarayonidagi o‘rni va ahamiyati borasida mulohazalar bildirilgan.