AGROTURIZM -BARQAROR TARAQQIYOT KALITI - Naimova, Surayyo (University Research Base, 2025)
Mazkur maqolada agroturizmning barqaror rivojlanishdagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilingan. Maqolada agroturizmning ta’rifi, uning ekologik, iqtisodiy va ijtimoiy foydalari hamda qishloq xo‘jaligi va turizmni uyg‘unlashtirish orqali barqaror taraqqiyotga qanday hissa qo‘shishi muhokama qilingan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, agroturizm qishloq hududlarida iqtisodiy farovonlikni oshirish va madaniy merosni saqlash bilan bir qatorda ekologik barqarorlikni ta’minlashda ham muhim rol o‘ynaydi.