EKOTURIZMNI RIVOJLANTIRISHDA EKOLOGIYANI MUHOFAZA QILISH: BARQAROR KELAJAK SARI YO‘L - Tirkacheva, Farangiz (University Research Base, 2025)
Mazkur tezis ekoturizm va uning atrof-muhitni muhofaza qilishdagi ahamiyatini o‘rganishga bag‘ishlangan. Ekoturizm tabiiy resurslarni asrab-avaylash bilan bir qatorda mahalliy iqtisodiyotni rivojlantirish va barqaror turizm infratuzilmasini yaratishga qaratilgan. Maqolada ekoturizmning kuchli va zaif tomonlari, imkoniyatlar va tahdidlar SWOT tahlil yordamida tahlil qilingan. Shuningdek, ekoturizmni rivojlantirishda ekologik xavfsiz texnologiyalarni joriy etish, mahalliy jamoalarni qo‘llab-quvvatlash va barqaror infratuzilmani shakllantirish muhimligi ta’kidlangan. Tabiatni saqlash va sayyohlar oqimini boshqarish uchun innovatsion yondashuvlar taklif etilgan.