GLOBAL IQTISODIYOTDA AXBOROT TEXNOLOGIYALARI, BARQAROR VIRTUAL IQTISODIYOT VA BARQAROR TURIZM O‘RTASIDAGI BOG‘LIQLIK - O‘rinov, Dilmurod (University Research Base, 2025)
Hozirgi kunda global iqtisodiyot axborot texnologiyalarining rivojlanishi bilan jadal taraqqiy etmoqda. Virtual iqtisodiyotning shakllanishi iqtisodiy o‘sishga turtki berish bilan birga, turizm sohasida ham muhim o‘zgarishlarga sabab bo‘lyapti. Ayniqsa, barqaror turizm, ya’ni ekologik yondashuvlar va yashil infratuzilma, axborot texnologiyalarining imkoniyatlaridan foydalanib, yanada rivojlanmoqda. Virtual iqtisodiyot va barqaror turizm o‘zaro bog‘liq bo‘lib, ular ekologik muammolarni hal qilish, uglerod izini kamaytirish va turistik xizmatlarni yanada samarali tashkil etishda muhim rol o‘ynaydi. Informatsion texnologiyalar va virtual iqtisodiyotning rivojlanishi, albatta, jahon iqtisodiyotiga yangi imkoniyatlar yaratadi. Shu bilan birga, ularning barqarorligini ta’minlash uchun davlatlar, kompaniyalar va jamoatchilikning birgalikdagi sa'y-harakatlari zarur. O‘z navbatida, raqamli infratuzilmani rivojlantirish, xavfsizlikni mustahkamlash va innovatsion texnologiyalarni qo‘llab-quvvatlash muhim ahamiyat kasb etadi.