BARQAROR SHAHAR TURIZMI VA IQTISODIYOT: EKOLOGIK VA IQTISODIY MANFAATLARNING UYG‘UNLIGI - Ismoilov, Botirjon (University Research Base, 2025)
Ushbu tezisda shaharsozlik va turistik infratuzilmaning iqtisodiy ahamiyati tahlil qilinadi. Turizm infratuzilmasiga investitsiyalar shahar iqtisodiyotiga qanday ta’sir ko‘rsatishi, ish o‘rinlari yaratish va byudjet daromadlarini oshirish mexanizmlari yoritiladi. Shuningdek, turistik klasterlar, raqamli transformatsiya, yashil infratuzilma va barqaror rivojlanish tamoyillari asosida shaharsozlik jarayonlarini samarali rejalashtirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Xalqaro tajriba hamda O‘zbekiston sharoitidagi qo‘llash mumkin bo‘lgan strategiyalar o‘rganiladi. Turizm va shahar infratuzilmasi uyg‘unligi iqtisodiy o‘sishning muhim omili hisoblanadi.