YASHIL IQTISODIYOT VA AI: BARQAROR RIVOJLANISH YO‘LIDA HRM INTEGRATSIYASI - G‘ulomqodirova, Ma’mura (University Research Base, 2025)
Bugungi kunda global iqtisodiyot va ekologik muvozanat o’rtasidagi munosabatlar tobora dolzarb bo’lib bormoqda. Yashil iqtisodiyot, barqaror rivojlanishni ta’minlash uchun resurslardan samarali foydalanish va atrof-muhitga zarar yetkazmaslikka qaratilgan yondashuv sifatida, dunyo bo’ylab strategik ahamiyat kasb etmoqda. Shuningdek, sun’iy intellekt (AI) texnologiyalari bugungi kunda inqilobiy o’zgarishlarni keltirib chiqarmoqda, bu esa iqtisodiy jarayonlarni optimallashtirish va ekologik barqarorlikni qo’llab-quvvatlashda yangi imkoniyatlar ochmoqda. Yashil iqtisodiyot va AI ning inson resurslarini boshqarish (HRM) bilan integratsiyasini ko’rib chiqishimiz ahamyatlidir. Maqsadimiz esa – AI vositalarini HRM ga joriy etish orqali tashkilotlarda barqarorlikni qanday qo’llab-quvvatlash va xodimlarning tabiatni asrash, ekologik ongli ish tarzini qanday shakllantirish mumkinligini tahlil qilishdir. Ushbu qarashlar nafaqat kompaniyalarning samaradorligini oshiradi, balki global barqaror rivojlanish maqsadlariga erishishda muhim qadam bo’lib xizmat qiladi.