MALAYZIYADA TURIZMNI RIVOJLANTIRISHDA IT TEXNOLOGIYALARNING ROLI - Xusanov, Chari; Alimuxamedova, Durdona (University Research Base, 2025)
Ushbu maqolada Malayziyada turizm sohasini rivojlantirishda axborot texnologiyalarining (IT) roli o'rganiladi. Raqamli transformatsiya, onlayn rezervatsiya tizimlari, mobil ilovalar, sun'iy intellekt va virtual reallik kabi innovatsiyalar turizmni boshqarish va sayohatchilarga qulay xizmatlar taqdim etishda muhim o‘rin tutadi. Shuningdek, IoT va yashil texnologiyalar orqali ekologik barqarorlikni ta'minlash va raqamli marketing yordamida global bozorda muvaffaqiyatli o‘rin egallash imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi.