SUN’IY INTELLEKT, ELEKTRON TO’LOVLAR VA EKOLOGIK TEXNOLOGIYALAR: O’ZBEKISTONDA RAQAMLI TURIZM UCHUN YANGI IMKONIYATLAR - Mirsodiqov, Abdulla; Abduvaliyeva, Sarvinozxon (University Research Base, 2025)
Mazkur ilmiy maqola, O‘zbekistonda raqamli turizmni rivojlantirish uchun sun'iy intellekt, elektron to‘lov tizimlari va ekologik texnologiyalarni joriy etishning imkoniyatlarini tahlil qiladi. Maqolada sun'iy intellektning turizm sohasidagi innovatsion yechimlar, masalan, shaxsiylashtirilgan xizmatlar va tavsiya tizimlari, shuningdek, elektron to‘lovlarning turizmda o‘ynaydigan roli va ekologik texnologiyalar orqali barqaror turizmni rivojlantirish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. O‘zbekistonda bu texnologiyalarni qo‘llash, turistlar uchun qulaylik yaratish va mamlakatning global turizm bozoridagi o‘rnini mustahkamlashda katta ahamiyatga ega. Maqola turizm sohasining raqamli transformatsiyasini va uning O‘zbekistonning iqtisodiy rivojlanishidagi o‘rnini baholaydi, shuningdek, davlat siyosati va texnologik infratuzilmaning bu jarayonga ta’sirini tahlil qiladi. Natijada, maqola O‘zbekistonda raqamli turizmning istiqbollarini va amaliy tavsiyalarni taqdim etadi.