QAYUMOVLAR SULOLASI UY-MUZEYINI TASHKIL ETISHNING AMALIY AHAMIYATI - Ahmadaliyev, Lochinbek (University Research Base, 2025)
Muzeylar insoniyatning tarixiy, madaniy va ilmiy merosini saqlash va uni kelajak avlodlarga yetkazishning muhim manbalaridan biridir. Ular faqatgina tarixiy yoki madaniy obyektlarni saqlash joylari emas, balki insoniyatning rivojlanish yo‘lini tushunish va o‘rganish imkoniyatini yaratadigan muassasalar hisoblanadi. Muzeylar jamiyatda o‘ziga xos ijtimoiy, ma’naviy va ta’limiy rol o‘ynaydi. Ularning tashkil etilishi, rivojlanishi va jamiyatga ta’siri haqida gapirganda, bir necha muhim jihatlarni ko‘rib chiqish mumkin.