BOSHLANG’ICH SINF O‘QUVCHILARIDA BILISH QOBILYATINI RIVOJLANTIRISH - Kalendarova Zarafshan Kalbaevna; Raximova Komila (University Research Base, 2024)
Ushbu maqolada boshlangʼich taʼlim oʼquvchilarida bilish qobiliyatini rivojlantirish masalalari va bu borada amalga oshirilgan tadqiqotlar, o’quvchilarda bilish qobiliyatini rivojlantirishda oʼquvchilar diqqatini jalb qilish va oʼquvchilarni individual muammolarini aniqlash va bartaraf qilish, taʼlim jarayonida o‘quvchilarning bilish qobiliyatini rivojlantirish uchun muhim shart-sharoitlar yaratish, shuningdek maktab yoshidagi bolalarning ixtiyoriy ongli diqqati oʼqish motivlari bilan uzviy bogʼliq holda namoyon boʼlishi haqida so‘z yuritiladi.