TURIZMNI RIVOJLANLANTIRISH ISTIQBOLLARI TAHLILI - Isomidinov , Inomjon (University Research Base, 2025)
Turizm madaniyatlararo almashinuv imkoniyatini beradi. Dunyoning turli burchaklaridan tashrif buyuruvchilar mahalliy aholi bilan muloqot qilish, ularning urf-odatlari o‘rganish va ularning turmush tarzi bilan tanishish imkoniyatiga ega bo‘lishadi. Bu almashinuv nafaqat istiqbollarni kengaytiradi, balki turli madaniyatlar o‘rtasida o‘zaro tushunish va hurmatni kuchaytiradi. Turizmda tashkiliy-iqtisodiy mexanizm iqtisodiy jarayonlarning normal borishiga, iqtisodiy tizim va uning ob'ektlari barqaror faoliyatda bo‘lishini qo‘llab-quvvatlashga, turizm faoliyatini yanada rivojlanishiga, uzilishlarning, qonunlar, normativ ko‘rsatmalar, shartnomalar buzilishlarining oldini olishga ko‘maklashadigan sharoitlar yaratish choralari va vositalarining yig‘indisi hisoblandi.