XALQARO PISA TESTINING TA’LIMDAGI AHAMIYATI - Jumanova Shahnoza Ikromjonovna; Odilova Maxliyoxon (University Research Base, 2024)
Ushbu maqolada alqaro PISA testi 15 yoshli o‘quvchilarning matematika, tabiiy fanlar va o‘qish bo‘yicha malakasini baholash uchun standartlashtirilgan mezonni taklif qilish orqali global ta’limni shakllantirishda hal qiluvchi rol o‘ynaydi. Taqqoslashdan tashqari, u ta’lim sohasidagi islohotlar uchun katalizator bo‘lib xizmat qiladi, mamlakatlarni o‘z faoliyati haqida fikr yuritishga undaydi va dalillarga asoslangan yaxshilanishlarni ilhomlantiradi. Sinovning innovatsion ta’siri butun dunyo bo‘ylab samarali o‘qitish metodologiyalarini qabul qilishga yordam beradi. Global hamkorlik uchun dinamik vosita sifatida PISA ta’lim sohasidagi mukammallikka, global miqyosda raqobat, islohotlar va innovatsiyalarni rag‘batlantirishga jamoaviy sadoqatni ta’minlaydi.