TURIZM JADAL RIVOJLANTIRISHDA MEHMONDO‘STLIK SANOATINING AHAMIYATI - Yulchiyev, Asiljon; Yo‘ldashova, Osiyoxon (University Research Base, 2025)
Turizm sohasining jadal rivojlanishida mehmondo‘stlik sanoati muhim o‘rin tutadi. Mehmonxonalar, restoranlar, transport xizmatlari va boshqa turistik infratuzilmalar sayyohlar uchun qulay sharoit yaratib, ularning sayohat tajribasini yaxshilashga xizmat qiladi. Mehmondo‘stlik sanoati nafaqat iqtisodiy o‘sishga, balki madaniy almashinuvga ham turtki beradi. Ushbu sanoat turizmni rivojlantirishning asosiy omillaridan biri bo‘lib, yangi ish o‘rinlarini yaratish, milliy brendni mustahkamlash va mintaqaviy investitsiyalarni jalb qilishga yordam beradi. Shu sababli, mehmondo‘stlik xizmatlarini takomillashtirish va xalqaro standartlarga moslashtirish turizmning yanada barqaror rivojlanishiga zamin yaratadi.