O‘QISH SAVODXONLIGI DARSLARIDA O‘QUVCHILAR BILIMINI BAHOLASH USULLARI - Jumanova Shahnoza Ikromjonovna; Ablayeva Sevara (University Research Base, 2024)
Ushbu maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablari boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining o‘qish savodxonligini shakllantirish va rivojlantirishda baholashning ahamiyati, foydalanishning afzalliklari, formativ baholash va summativ baholashning muhimligi, darslarda foydalanish natijasida erishilgan natijalar tahlili bayon qilinadi. Shuningdek, mazkur tadqiqotni o‘tkazishda e’tibor qaratilishi lozim bo‘lgan jihatlar tilga olinadi, o‘qish darslarida o‘quvchilarni baholash bo‘yicha olib borilgan ishlar yoritib berilgan.