TURIZM SIYOSATI XALQ DIPLOMATIYASINING MUHIM YО‘NALISHI SIFATIDA - Boymatov, Farhodjon; Roziqov, Abdurasul (University Research Base, 2025)
Ushbu maqolada turizm siyosatining xalq diplomatiyasidagi o‘rni tahlil qilinadi. Turizm xalqaro aloqalarni mustahkamlash, mamlakatning yumshoq kuchini oshirish va milliy brendni shakllantirishda muhim omil sifatida ko‘riladi. O‘zbekiston misolida turizm siyosatining diplomatik jarayonlarga ta’siri, mavjud muammolar va ularning yechimlari ilmiy asosda ko‘rib chiqilgan.