BUXORO VILOYATIDA ZIYORAT TURIZMINI RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI - Abdusalomova, Farida (University Research Base, 2025)
Bugungi kundа turizm eng jаdаl rivojlаnаyotgаn vа аhаmiyаtli sohа sifаtidа e’tirof etilаdi. Jahon iqtisodiy o‘sishining asosiy omili sifatida turizm e’tirof etiladi. Buxoro o‘zining boy tarixi, madaniyati, ilm-fan rivojidagi o‘rni bilan “Sharq durdonasi” nomi bilan mashhur. Bu noyob meʼmoriy yodgorliklarga ega voha, buyuk allomalar yetishib chiqqan zamindir. Ushbu maqolada turizm infratuzilmasini rivojlantirish, xizmat sifatini oshirish va innovatsion yondashuvlardan foydalanish imkoniyatlari muhokama qilinadi va Buxoroda turizmning rivojlanish tendensiyalari va istiqbollari tahlil qilinadi.