XORAZM VILOYATIDA ZIYORAT TURIZMINING BUGUNGI HOLATI - Ibragimova, Mohigul (University Research Base, 2025)
Ushbu maqolada Xorazm viloyatidagi ziyorat turizmining bugungi holati tahlil qilinadi. Maqolada viloyatdagi diniy obidalar va ziyoratgohlarning salohiyati, ziyorat turizmining rivojlanishiga qaratilgan so‘nggi yillardagi ishlanmalar, amalga oshirilayotgan chora-tadbirlar va mavjud muammolar haqida batafsil ma'lumot beriladi. Shuningdek, ziyorat turizmining iqtisodiy va madaniy ahamiyati, xizmat ko‘rsatish sifatini oshirish va mahalliy aholining turizm sohasiga jalb qilinishi zarurati muhokama qilinadi. Maqola Xorazm viloyatida ziyorat turizmi sohasining rivojlanishi uchun zarur bo‘lgan strategiyalarni taqdim etadi va bu soha bo‘yicha kelajakdagi rivojlanish istiqbollari haqida tavsiyalar beradi.