BARQAROR IQTISODIY O‘SISH OMILI SIFATIDA SHAHARSOZLIK VA TURIZMNI RIVOJLANTIRISHDA INVESTITSION STRATEGIYALAR - Abdullajonov, Davronjon; Aliqulov, Azizxon (University Research Base, 2025)
Ushbu maqolada barqaror iqtisodiy o‘sish omili sifatida shaharsozlik va turizmni rivojlantirishga yo‘naltirilgan investitsion strategiyalar tahlil qilinadi. Zamonaviy shahar infratuzilmasini rivojlantirish, ekologik barqarorlikni ta’minlash va turizm salohiyatini oshirishga qaratilgan investitsiya modellarining samaradorligi o‘rganiladi. Shuningdek, davlat-xususiy sheriklik, innovatsion moliyalashtirish usullari va global tajribalar asosida investitsion loyihalarni muvaffaqiyatli amalga oshirish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari shaharsozlik va turizm orqali iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashda investitsion strategiyalarning o‘rni va ahamiyatini yoritishga qaratilgan ilmiy asoslangan tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.