ONA TILI VA O‘QISH DARSLARIDA PISA XALQARO DASTURIDAN FOYDALANISH - Jumanova Shahnoza Ikromjonovna; Pozilov Hamidjon Ikromjon o‘g‘li (University Research Base, 2024)
Mazkur maqolada, o‘quv jarayonida PISA (Programme for International Student Assessment) xalqaro dasturining qanday foydalanilishi haqida muhokama qilinadi. Maqolada, PISA dasturining o‘quvchilarning umumiy ma’naviyatini, fanlararo ko‘nikmalarini va qobiliyatlarni baholashda qanday samarali bo‘lishi, metodologiyasi, qat’iylik, kutilganlik va to‘g‘ri qo‘llanishning muhimligi ko‘rsatiladi. Yozuvda PISA dasturidan foydalanishning o‘quv tizimini rivojlantirish, o‘qitishning sifatini oshirish, o‘quvchilarni rag‘batlantirish va mamlakatlararo ta’lim sohasidagi hamkorlikni kuchaytirishda qanday muhim rolni o‘z ichiga olganligi aytib o‘tiladi. Maqola, PISA dasturining natijalaridan foydalanishning ta’lim sohasidagi muammolarga javob topishda yordam berishining o‘rinli ravishda ko‘zda tutilganligini ta’kidlaydi.