TURIZMNI RIVOJLANTIRISHDA ICHKI ISHLAR ORGANLARINING ROLI - Otayev, O’tkirbek Matyoqubovich (University Research Base, 2025)
Mazkur maqolada ichki ishlar organlarining turizmni rivojlantirishdagi roli va xavfsiz turizmni ta’minlash bo’yicha yaratilgan tizim, shuningdek, turizm joylarida hamda turistlar tomonidan respublika bo’ylab harakatlanish uchun faol foydalanilayotgan temir yo’l va havo-transport infratuzilmasi obyektlarida jamoat tartibini saqlash, huquqbuzarliklarning barvaqt oldini olish va jinoyatchilikka qarshi kurashish bo‘yicha amalga oshiradigan vazifalarining ayrim jihatlariga ilmiy asoslangan ma’lumotlar berilgan.