TURIZMNING MINTAQAVIY INTEGRATSIYAGA TAʼSIRI - Rasulov, Xamidjon (University Research Base, 2025)
Turizm mintaqaviy integratsiyani kuchaytirishning muhim vositasi hisoblanadi. U qoʻshni mamlakatlar oʻrtasida iqtisodiy, madaniy va siyosiy hamkorlikni ragʻbatlantiradi. Turizm infratuzilmasini rivojlantirish, madaniyatlararo almashinuvni kuchaytirish va ekologik hamkorlikni mustahkamlash orqali mintaqaviy barqarorlikni taʼminlash mumkin. Tezisda turizmning mintaqaviy integratsiyadagi rolini tahlil qilish, shuningdek, uning dolzarbligi va kelajakdagi imkoniyatlari koʻrib chiqiladi. Turizmni rivojlantirish orqali mintaqaviy hamkorlikni yanada mustahkamlash va barqaror rivojlanishni taʼminlash mumkin.