SPORT SOHASIDA TADBIRKORLIK FAOLIYATINI YO‘LGA QO‘YISH VA YOSHLAR UCHUN BIZNES-MODELLAR HAMDA IMKONIYATLAR - Muratov, Nodir Xujamqulovich (University Research Base, 2024)
Mazkur tezisda sport sohasida tadbirkorlik faoliyatini rivojlantirish masalalari hamda yoshlar uchun mavjud biznes-modellar va imkoniyatlar tahlil qilinadi. Sport infratuzilmasining kengayishi, raqamli platformalarning ommalashuvi va sog‘lom turmush tarziga bo‘lgan talabning ortishi sharoitida sport bilan bog‘liq kichik biznes turlarini yo‘lga qo‘yish istiqbollari ochib beriladi. Yoshlarning sport do‘konlari, fitnes studiyalari, onlayn mashg‘ulotlar, kontent yaratuvchilik, sport mahsulotlari ishlab chiqarish kabi yo‘nalishlarda faoliyat yuritishlari uchun tavsiyalar berilgan. Shuningdek, xalqaro tajriba, texnologik yondashuvlar va davlat tomonidan ko‘rsatilishi mumkin bo‘lgan qo‘llab-quvvatlash mexanizmlari muhokama qilinadi.