BOSHQARUV PSIXOLOGIYASI: ASOSLARI, MAQSADLARI VA AHAMIYATI - Umarov , Toxirjon (University Research Base, 2024)
Ushbu maqola tashkilotdagi odamlarni boshqarish jarayoniga ta’sir etuvchi psixologik mexanizmlarni o‘rganuvchi boshqaruv psixologiyasining asosiy jihatlarini o‘rganadi. Boshqaruv psixologiyasi motivatsiya, yetakchilik, guruh dinamikasi, qaror qabul qilish va nizolarni hal qilish kabi mavzularga qaratilgan. Xodimlarning xulq-atvorini, ularning jamoadagi o‘zaro munosabatini va rahbarning mehnat unumdorligiga ta’sirini o‘rganishga alohida e’tibor beriladi. Xodimlar ishiga ta’sir etuvchi psixologik omillarni tushunish menejerlarga o‘z jamoalarini samarali boshqarish, motivatsiyani oshirish va ish joyida qulay psixologik muhit yaratish imkonini beradi.