TEXNOLOGIYA FANINI OʻQITISHDA RAQAMLI TA'LIM PLATFORMALARIDAN FOYDALANISH - Sh.Turgunova (University Research Base, 2024)
Ushbu tadqiqot texnologiya fanini oʻqitishda elektron platformalardan foydalanish imkoniyatlarini o'rganishga bag'ishlangan. Tadqiqotning asosiy maqsadi – elektron ta'lim platformalarining texnologiya fanini o‘qitishda qo‘llanishini o‘rganish va bu orqali o‘quv jarayonining samaradorligini oshirishdir. Shu bilan birga, elektron platformalar yordamida talabalar bilimini nazorat qilish, ularning o‘quv motivatsiyasini oshirish va mustaqil o‘qish ko‘nikmalarini rivojlantirish imkoniyatlari ham o‘rganiladi. Tadqiqot natijalari o‘qituvchilarga elektron platformalardan samarali foydalanish bo‘yicha amaliy tavsiyalar beradi. Shu jumladan, dars jarayonida interaktiv vositalar, virtual laboratoriyalar va onlayn testlar kabi elementlardan foydalanish orqali o‘quvchilar bilimini oshirish yo‘llari ko‘rsatib beriladi. Shuningdek, ushbu tadqiqot elektron ta'lim platformalarining texnologiya fanidagi qo'llanilishi natijasida o‘quvchilarning mavzuni chuqurroq o‘rganishi, ularda ijodiy fikrlash va muammolarni hal qilish ko‘nikmalarini rivojlantirishga xizmat qiladi. Mazkur tadqiqot elektron ta'lim vositalarining afzalliklarini namoyish etish bilan birga, ularning samaradorligini oshirish bo‘yicha takliflarni ham o‘z ichiga oladi.