ADABIYOTDA RANGNING LINGVISTIK-MADANIY SEMANTIKASI: ABDULLA QAHOR VA GABRIEL GARSIYA MARKES ASARLARI MISOLIDA - С.М.Джалилова (University Research Base, 2024)
Ushbu maqolada o'zbek yozuvchisi Abdulla Qahor va kolumbiyalik Muallif Gabriel Garsiya Markes asarlari misolida adabiyotdagi ranglarning lingvistik-madaniy semantikasi ko'rib chiqiladi.Rang semantik element sifatida nafaqat matnni boyitibgina qolmay, balki ma'lum madaniy uyushmalar va ramziylikni shakllantiradi, bu esa o'z navbatida milliy qadriyatlar va dunyoqarashni aks ettiradi. Ushbu asarlardagi rang semantikasini tahlil qilish o'zbek va ispan madaniyatidagi ranglarni tushunishdagi o'xshashlik va farqlarni aniqlashga imkon beradi.