TARTIB AKSIOMALARINING GEOMETRIK TASDIQLARNI ASOSLASHDA QO‘LLANILISHI - Nuritdinov, Jalolxon; Muhammadjonova, Nozligul (University Research Base, 2024)
Ushbu maqolada tartib aksiomalari va ularning geometriyada qo‘llanilishi o‘rganiladi. Xususan, geometrik tasdiqlarni asoslashda tartib aksiomalarining tutgan o‘rni va ularning turli nazariyalardagi roli tahlil qilinadi. Maqolada tartib va geometriya o‘rtasidagi bog‘liqlik yoritilib, o‘quvchilarga geometrik shakllar va masalalarni tartib aksiomalari yordamida qanday tasdiqlash mumkinligi ko‘rsatiladi. Tadqiqot natijalari geometriyani o‘rgatish jarayonida va matematik nazariyalarni mustahkamlashda katta ahamiyatga ega bo‘lib, ularni ta'lim va ilmiy izlanishlarda qo‘llash uchun yangi imkoniyatlar ochadi.