ILMIY TADQIQOTLAR VA IJTIMOIY INNOVATSIYALAR: KELAJAK UCHUN IMKONIYATLAR - Umurzakova, Kommuna (University Research Base, 2024)
Ushbu maqolada ilmiy tadqiqotlar va ijtimoiy innovatsiyalarning jamiyat rivojlanishiga ta’siri va kelajak uchun yaratadigan imkoniyatlari tahlil qilinadi. Ilmiy izlanishlarning texnologik va ijtimoiy innovatsiyalarni shakllantirishdagi o‘rni, ularning turli sohalarda qo‘llanilishi va amaliyotga tatbiq qilinishining ahamiyati o‘rganiladi. Ijtimoiy innovatsiyalar yordamida iqtisodiyot, ta’lim va sog‘liqni saqlash kabi sohalarda inqilobiy o‘zgarishlarni amalga oshirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, kelajakda ilmiy tadqiqotlarni qo‘llab-quvvatlash, innovatsiyalarni rivojlantirish va ularni xalqaro hamkorlik orqali kengaytirishning muhimligi ta’kidlanadi.