ETNIK MADANIYAT-ETNIK TARBIYA ASOSI - Erkinjonova Guljaxon (University Research Base, 2024)
Maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarga oilada etnik tarbiya berishda MTT hamkorligi, xususan oiladagi tarbiyaning ahamiyati yoritilgan. Bugungi globallashuv va axborotlar davrida bolalarga etnik ta’rbiya berishdagi qiyinchiliklarni bartaraf etishda xalqning boy madaniy va ma’rifiy merosidan foydalanish masalalri haqida fikr yuritilgan. Bolalarni malakatimiz tarixi bilan tanishtirish orqli ularda vatanparvarlik, xalqparvarlik, o‘zlikni anglash tuyg‘ularni kamol toptirishning imkoniyatlari keng muhokama qilingan.