FAN VA TEXNOLOGIYA RIVOJI: O‘ZBEKISTONNING GLOBAL ILMIY HAMJAMIYATDAGI O‘RNI - Jumanova, Shahnoza (University Research Base, 2024)
Ushbu maqolada O‘zbekistonning zamonaviy ilm-fan va texnologiya rivojlanishidagi yutuqlari hamda uning global ilmiy hamjamiyatdagi o‘rni tahlil qilinadi. O‘zbekiston ilm-fanining xalqaro miqyosda raqobatbardoshligini oshirishga qaratilgan strategiyalar, innovatsion texnologiyalarni joriy etish, ilmiy tadqiqotlar va texnologik ishlanmalarni tijoratlashtirishning dolzarb masalalari yoritiladi. Shuningdek, O‘zbekistonning xalqaro ilmiy hamkorlik aloqalari va uning natijalariga alohida e’tibor qaratilib, respublikaning dunyo miqyosidagi ilmiy tadqiqotlarda faol ishtirok etayotganlik omillari ko‘rib chiqildi. Ilmiy-tadqiqot faoliyati va texnologik yangiliklarni rivojlantirish jarayonida innovatsion rivojlanishning ahamiyatin va kelajak uchun istiqbolli yo‘nalishlarш haqida fikr yuritilgan.