XX ASR SAN’ATI: O‘ZBEK AYOLI MILLIY TAQINCHOQLARI MISOLIDA - Turaboeva, Yayra (University Research Base, 2024)
Maqolada XX asr boshlarida Markaziy Osiyo xalqlari turmushida yuz bergan ijtimoiy madaniy o‘zgarishlar, mustamlakachilik siyosati ta’sirida milliy zargarlikda yuz bergan yevrilishlar, ayollar an’anaviy taqinchoqlarining transformatsiyaga uchragani taxlil etiladi.