TURIZM RIVOJLANISH STRATEGIYALARI - Sultonova, Yulduzxon (University Research Base, 2024)
Ko‘plab rivojlanayotgan mamlakatlarda qurilish sanoati turizm sohasini rivojlantirish ishlariga katta hissa qo‘shmoqda. Ushbu maqolaning muhim jihati turizmni rivojlantirishni rejalashtirish. Rejalashtirish tashkilotning maqsadlari va resurslari uning uning marketing imkoniyatlari bilan bog‘lash uchun mo‘ljallangan. Bu uning resurslardan maksimal darajada foydalanishi mumkin. Marketing muhiti doim o‘zgarishlarga duchor bo‘lganligi tufayli ushbu o‘zgarishlarga javob beradigan strategic marketing rejasini ishlab chiqmaslik rivojlanayotgan davlatlar uchun marketingni modelini ishlab chiqarishga extiyoj sezadi. Ushbu model bir nechta asosiy bosqichlardan iborat. Asosiy e’tibor shundaki ishlab chiqilgan reja tashkilotning asosiy maqsadlariga erishishni ta’minlash uchun har tomonlama va birlashtirilgan bo‘lishi kerak. tashkilotning qulashiga olib keladi.