O‘ZBEKISTONDA TUROPERATORLIK FOALIYATINING RIVOJLANISH HOLATI - Mamadaliyev, Ulug‘bek (University Research Base, 2024)
Ushbu maqola O‘zbekistonda turoperatorlik faoliyatining rivojlanish holati, imkoniyatlari va duch kelayotgan qiyinchiliklarini o‘rganadi. Turoperatorlar mamlakatda turizm sektorining ajralmas qismi hisoblanib, ular orqali mahalliy va xorijiy sayyohlarga turli xil xizmatlar taqdim etiladi. Maqolada turizm infratuzilmasi, kadrlar tayyorlash, marketing va xalqaro bozorlarga chiqish bilan bog‘liq mavjud muammolar va ularni bartaraf etish usullari haqida fikr yuritiladi. Shuningdek, ekologik, qishloq va gastronomik turizm kabi yangi yo‘nalishlar orqali turoperatorlik sohasini rivojlantirish istiqbollari ko‘rib chiqiladi.