BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINI INTEGRATSION TA’LIMGA JALB QILISHNING AHAMIYATI - Maxkamova, Dilafruz; Muxammadaliyeva, Muborakxon (University Research Base, 2024)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarini integratsion ta’limga jalb qilishning ahamiyati va uning ta’lim jarayonidagi samaradorligi yoritilgan. Integratsion ta’lim orqali o‘quvchilarda tizimlashgan fikrlash qobiliyatini rivojlantirish, fanlararo bog‘liqlikni ta’minlash va ta’lim jarayonini innovatsion shakllarda tashkil qilishning afzalliklari ko‘rsatib berilgan. Mazkur yondashuvning bolalarning bilim darajasini oshirish va mustaqil fikrlovchi avlodni shakllantirishdagi o‘rni keng ko‘lamda tahlil qilingan.