BOSHLANG‘ICH SINFLARDA MATEMATIKA O‘QITISHDA ZAMONAVIY AXBOROT TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH VA XORIJIY TAJRIBALAR - Zulpixorova, Zuxraxon (University Research Base, 2024)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinflarda matematika fanini o‘qitishda zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanishning ahamiyati, afzalliklari va xorijiy tajribalar tahlil qilingan. Zamonaviy texnologiyalar yordamida darslarni interaktiv va qiziqarli qilish, shaxsiylashtirilgan ta’limni tashkil etish va o‘yin asosida o‘qitish imkoniyatlari batafsil yoritilgan. Finlandiya, AQSh va Janubiy Koreya tajribalari asosida matematika o‘qitishda innovatsion usullarni joriy qilishning samaradorligi ko‘rsatib o‘tilgan. Axborot texnologiyalarining boshlang‘ich ta’limga ta’siri o‘quvchilarning motivatsiyasi va ijodiy fikrlash qobiliyatini rivojlantirishga yordam berishi qayd etilgan.