TADQIQOTCHILIK KOMPETENSIYALARINI KOGNITIV FAOLIYAT ASOSIDA SHAKLLANTIRISHGA OID PEDAGOGIK QARASHLAR - G.I.Usmonova (University Research Base, 2024)
Mazkur maqola boʻlajak oʻqituvchilarida tadqiqotchilik kompetensiyasini kognitiv faoliyat asosida rivojlantirish,tadqiqotchilik faoliyatiga ijodiy yondoshish, kognitiv kompetensiyalarni shakllantirish va tadqiqotchilik, tadqiqotchilik kompetensiyalari, kognitiv kompetensiya tushunchalari va ularning mazmun mohiyatini ochib berish hamda pedagogik shart sharoitlarini takomillashtirishga qaratilgan.