BADIIY ASARLARNING TA’LIMIY AXAMIYATI - Boyaliyeva Muattar (University Research Base, 2024)
Mazkur maqolada Abdulla Avloniyning “Turkiy guliston yoxud axloq” asari haqida ma’lumotlar, oʻzbek mumtoz pedagogikasining ajoyib namunasi hisoblanishi, asarning ta’limiy ahamiyati haqida ma’lumotlar berilgan. Badiiy asarda kelajak avlod tarbiyasi uchun eng kerakli, o‘gitlar hamda zarur bo‘lgan ma’lumotlar jamlangan. Undagi hikmatli so‘zlar sharhi keltirib o‘tilgan.