ILK MAKTAB YOSHIDAGI BOLALARNING PREDMETLARNING O’LCHAMINI IDROK QILISHNING O’ZIGA XUSUSIYATI - R.M.Tolipov; G.T.Yigitaliyeva (University Research Base, 2024)
Matematik tasavvurlarni tarkib toptirishda bolalarni predmetlarning kattaliklari bilan tanishtiruvchi masalalar ma’lum o‘rinni egallaydi.Har qanday predmetga to‘g‘ri va to‘la xarakteristika berishda predmet kattaligining ahamiyati uning boshqa asosiy xususiyatlarining ahamiyatidan kam emas.Taqqoslash asosidagina predmetning kattaligini ta’riflash mumkin.