O’QUV DASTURLARINI LOYIHALASH VA BOSHQARISH - Begmatova Nodira Numanovna (University Research Base, 2024)
O'quv dasturlarini loyihalash va boshqarish ta'lim tizimining asosiy jihatlari bo'lib, ular o'quvchilarning o'rganish tajribasi va natijalariga ta'sir qiladi. Ushbu maqola talabalarning o'rganishi va muvaffaqiyatini oshirish uchun o'quv dasturlarini ishlab chiqish va boshqarish bilan bog'liq tamoyillar, muammolar va eng yaxshi amaliyotlarni o'rganadi. Muhokama qilingan asosiy mavzular qatoriga oʻquv maqsadlari va taʼlim strategiyalarini moslashtirish, fanlararo aloqalarni targʻib qilish, baholash va qayta aloqa mexanizmlarini joriy etish, oʻquv dasturlarini boshqarishda yetakchilik va hamkorlikni rivojlantirish, dizayn va boshqaruvdagi muammolarni hal qilish, oʻquv dasturlarini ishlab chiqishda doimiy takomillashtirish va innovatsiyalarni ragʻbatlantirish kiradi.