BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA DIDAKTIK O‘YINLAR - Maxmudova D.A. (University Research Base, 2024)
Ta’lim jarayoni – kishilik jamiyatining barcha erishgan yutuqlari, yangiliklari va kelgusi taraqqiyotining asosiy omili hisoblangan. Shu bois, ta’lim jarayoni imkoniyatining kengligi va o`ta xushyorlik bilan amalga oshirilishi isbot talab qilinmaydigan haqiqatdir. Aynan, ta’limga oid shart– sharoitlarni mukammalroq shakllantirish uchun bir qator izlanishlar muhimligi yaqqol namoyon bo`lmoqda. Ta’lim va tarbiya uzviyligi shaxs ma’naviyatiga yaratuvchilik faoliyatini baxsh etadi, kelajak avlodning barcha yaxshi imkoniyatlari unda namoyon bo`ladi, kasb-kori, mahorati, uzluksiz takomillashadi, katta avlodlarning dono tajribasi anglab olinadi va yosh avlodga meros sifadida shakllanadi, takomillashadi.