BOSHLANG‘ICH SINFLARDA ALGORITMIK KO'NIKMALARNI SHAKLLANTIRISH HAQIDA - N.Ahmedova; Ismoilova A (University Research Base, 2024)
Boshlng‘ich sinflar matematikasini o'qitish metodikasining algoritmik ko'nikmalarni shakllantirishga qaratilgan qismida an'anaviy ravishda o'rganiladigan barcha matematik, yani, miqdoriy, sonli, fazoviy, vaqtga oid, geometrik tasavvurlardan foydalanish kerak. Shuningdek, Davlat Ta'lim Standartiga muvofiq, boshlang‘ich sinflarda matematik ta'lim dasturining mazmuniga quyidagi boshlang'ich matematik tushunchalarni shakllantirishni ta'minlashi ham kiradi: shakl, hajm, miqdor, son, qism va butun, makon va vaqt, sabab va oqibat.