UMUMTA’LIM MAKTABLARIDA O’QUVCHILARNING MATEMATIKAGA KOGNITIV QIZIQISHLARINI RIVOJLANTIRISHNING ZAMONAVIY PEDAGOGIK TEXNOLOGIYASI - Abduraxmonov, Umidjon (University Research Base, 2024)
Ushbu maqola umumta’lim maktablarida o‘quvchilarning matematikaga bo‘lgan kognitiv qiziqishlarini rivojlantirish uchun zamonaviy 93as hu93ct texnologiyalardan foydalanish masalalariga bag‘ishlangan. Maqolada matematikani o‘qitish jarayonida interaktiv metodlar, didaktik o‘yinlar, multimedia vositalari, hamda boshqa ilg‘or texnologiyalarni qo‘llash orqali o‘quvchilarda mavzuga nisbatan chuqur qiziqish va ijodiy yondashuvni shakllantirish yo‘llari yoritilgan.