BO‘LAJAK O‘QITUVCHILARNI O‘QUVCHILARNING KASBIY IJTIMOIYLASHUVI FAOLIYATIGA TAYYORLASHNING DOLZARB MUAMMOLARI - Maxkamova, Dilafruz (University Research Base, 2024)
O‘quvchilarni kasbiy ijtimoiylashuv faoliyatiga tayyorlash zamonaviy ta’lim tizimining muhim yo‘nalishlaridan biridir. Bugungi kunda yoshlarning kasb tanlashdagi ongli yondashuvini shakllantirish, ularni mehnat bozoridagi talablar va o‘rinlar bilan tanishtirish, shuningdek, ijtimoiy muhitga moslashuvchanlikni oshirish ta’lim muassasalarining asosiy vazifalaridan biriga aylanmoqda. Bu jarayonda o‘quvchilarda kasbiy ko‘nikma va kompetensiyalarni rivojlantirish, mehnatga bo‘lgan ijobiy munosabatni shakllantirish muhim ahamiyat kasb etadi.