ISTEʼDODLI YOSHLARNI QOʻLLAB QUVVATLASH-OLIY TASHABBUS, QADRIYATLAR VA YOSHLAR TARBIYASI - A. Sevinch (University Research Base, 2024)
Maqolada Xozirgi vaqtda yaratilayotgan shart-sharoitlar yoshlarning millati dini va mavqeyi qanday bo‘lishidan qat’i nazarular huquqiy jihatdan tengligi ilgari surilgan. Davlat iste’dodli yoshlarni alohida qo‘llab-quvvatlashni fan va texnikani, iqtisodiyotni, san’at sohalarida iste’dodli yoshlarni qidirib topishni, ularni muhofaza qilish va qo‘llab-quvvatlashni amalga oshirishda moddiy-texnika bazalari bilan ta’minlangan davlat muassasalari, jamoat birlashmalari faoliyat ko‘rsatadi. Yoshlar sohasidagi muammolariga yechimlar ishlab chiqish maqsadida qarorlar ishlab chiqildi. Ta'limning barcha bosqichlarida yoshlarning sifatli ta'lim olishini ta'minlash, hududlarda inklyuziv ta'lim rivojlanishi uchun shart-sharoit yaratish.