BOSHLANG‘ICH SINFLARDA IQTISODIY BILIMLARNI RIVOJLANTIRISHNING ZAMONAVIY USULLARI - Yo‘lchiyeva, Shaxloxon (University Research Base, 2024)
Jamiyatimiz oldida vujudga kelayotgan muammolarni hal etishga faol kirisha oladigan, sharoitni yaxshi tushunadigan, keng qamrovli fikrlaydigan, hayotda uchraydigan kundalik va kasbiy muammolarni tushunadigan, tahlil qila oladigan, taqqoslay oladigan, amaliy hal eta oladigan insonlarga bo‘lgan talab kuchaymoqda. Butun jahonda sifatli ta’lim eng e’tiborli soha sifatida qadrlanyapti. Shu sababli ta’limning hamma bosqichlarida, ta’lim natijalarini baholash samaradorligini oshirish barcha insonlar uchun ularning hayoti davomida sifatli ta’lim olish imkoniyatini yaratishga alohida e’tibor qaratilmoqda. Boshlang‘ich sinflarda ta’lim-tarbiya jarayonini to‘g‘ri tashkil etishda ta’limning samarali usul va qonuniyatlaridan to‘g‘ri va o‘rinli foydalanishning ahamiyati beqiyosdir. Albatta ta’lim jarayonini tarbiya jarayonidan uzmagan holda olib borish kerak. Tarbiya va tartib bor joyda ta’limda ham o‘sish bo‘ladi. Quyida barcha darslarda qo‘llash uchun mo‘ljallangan zamonaviy ta’lim metodini ko‘rib chiqamiz.