BOSHLANG‘ICH SINF O`QUVCHILARI TARBIYASIDA OTA-ONA, MAHALLA BILAN HAMKORLIKNI TASHKIL ETISH USULLARI - G‘ofirova, Gulchehra (University Research Base, 2024)
Hozirgi zamon oilalarning tarbiya jabhalaridagi umumiy va xususiy tomonlarini, vazifalarini bilish nihoyatda ahamiyatlidir. Chunki bir bolaning ta’lim muassasasida olayotgan bilimlarini, aqliy qiziqishlarini hisobga olganimizdagina oilaviy tarbiya ishi samaradorligini ta’minlashimiz mumkin. Biz tarbiyaviy vazifalarimiz xususiyatlaridan kelib chiqib, bolalar kamolotiga yakka holda yondashish, aqliy, axloqiy, mehnat, tarbiya ehtiyojini shakllantirish, o’z-o’ziga xizmat ko’rsatish malakasi, maishiy mehnat, ijtimoiy mehnatga ma’naviyiy-ruhiy tayyorlash kabi mezon va qoidalarni hisobga olib ish tutishimiz ijobiy maqsadga muvofiqdir. Kelajagi buyuk davlatimizning poydevori mustahkamligini ta’minlash maqsadida hukumatimiz tomonidan sog‘lom avlodni tarbiyalash, ma’naviyiy-ma’rifiy ishlarni yuksak darajaga ko‘tarish orqali barkamol insonlarni voyaga yetkazishga alohida e’tibor qaratilmoqda.