HUQUQNI BUZUVCHI XULQ ATVOR – DELIKVENTLIKKA SABAB BO'LUVCHI IJTIMOIY VA PSIXOLOGIK OMILLAR - Asilova Sanobar Xatamboyevna; Buoyisha Mo’ydinova (University Research Base, 2024)
Huquqbuzarlik yoki jinoyatchilikning o‘smirlar orasida avj olishi bu jamiyatning taraqqiyotiga salbiy ta’sir ko‘rsatuvchi omillardan biri hisoblanadi. Mazkur maqolada delikvent hulq-atvorning kelib chiqish sabablarin o‘rganilib chiqildi. Shuningdek maqola davomida huquqbuzarlikning sabablari haqida fikr va mulohazalar ham keltirib o‘tilgan.