XAFAQON KASSALLIGI PROFILAKTIKASINING TABIIY USULLARI - Razzakov, Nabijon; Tillavoldiyeva, Mohichehra (University Research Base, 2024)
Ushbu maqolada xafaqon kasalligi (malariya) profilaktikasining tabiiy usullari ko’rib chiqiladi.Xafaqon kasalligi dunyoda jiddiy muommo bo’lib, uning oldini olishda tabiiy metodlar muhim ro’l o’ynaydi.Maqolada o’simlik asosidagi preparatlar, atrof-muhitni tozalash va muhitni sog’lamlashtirishning samaradorligi, shuningdek, kasallik tarqalishini oldini olish uchun zamonaviy texnalogiyalar bilan birga tabiiy yondashuvlar tahlil qilinadi.Tabiiy usullar yordamida nafaqat kasallikdan himoya qilish, balki atrof-muhit saqlab qolish ham mumkunligi ham ko’rsatiladi.Maqolada xafaqon kasalligi haqida keng qamrovli ma’lumotlar taqdim etadi va jamoatchilik tabiiy profilaktika usullarini qo’llshda rag’batlantiradi.