BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA KASBIY QIZIQISH MOTIVLARINI RIVOJLANTIRISHNING PSIXOLOGIK OMILLARI - Yo‘ldasheva Fayzixon Arapovna; Asilova Sanobar Xatamboyevna (University Research Base, 2024)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sing o‘quvchilarida kasbiy qiziqish motivlarining shakllanishi yoritilgan. Shuningdek, boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining boshqa psixologik xususiyatlari va irodaviy sifatlarining tarkib toptirish muammolari va ularning motivatsiya shakllanishiga ko‘rsatuvchi ta’sirlari muhokama etilgan. Boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining kasbiy qiziqish motivlarini rivojlantirishning afzalliklari o‘rganilib, taklif va xulosalar keltirib o‘tilgan.